Alocasia zebrina

De Alocasia komt oorspronkelijk uit Azië, voornamelijk India. De Alocasia soorten behoren bij de familie Araceae en is een prachtige plant voor binnen. Deze planten worden ook wel Taro, reuzen Taro of Olifantsoor genoemd, omdat de plant grote bladeren heeft. De Alocasia zebrina heeft daarnaast ook nog strepen op zijn stelen (een kruising van een olifant en een zebra dus...........). De aparte stelen en de grote bladeren zijn kenmerkend voor deze plant.

Verzorging

Omdat deze plant in tropische gebieden groeit is het belangrijk dat de potgrond vochtig is. Geeft de plant regelmatig water, maar zorg dat de wortels niet in water blijven staan. Het is beter om de plant regelmatig scheutjes te geven dan veel water in een keer. U kunt de plant ook regelmatig besproeien met water. Doe dit minimaal 1 keer per week. Geef lauw water in plaats van koud water aan deze plant.

De Alocasia heeft veel licht en warmte nodig. Zet de plant op een lichte warme plek, maar liever niet in de volle zon om te voorkomen dat de mooie bladeren verbranden. Omdat de plant naar het licht toegroeit is het aan te bevelen de plant regelmatig te draaien.

Deze plant heeft vanaf februari extra voeding nodig. Geef bijvoorbeeld Pokon kamerplanten voedingskegels. In de winter maanden heeft de plant geen extra voeding nodig. Pot de plant zo nu en dan over om de groei te stimuleren. De Alocasia laat de buitenste bladeren vallen. Hierdoor heeft de plant weer nieuwe energie om verder te groeien en nieuwe bladeren aan te maken.

Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina komt oorspronkelijk uit de tropen van Azië, voornamelijk India. De plant wordt ook wel olifantsoor genoemd. Dit komt door de grote lees verder