Aloë vera 🌱

De Aloë Vera komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is een groene plant zonder bloemen. De plant heeft stevige dikke omhoog groeiende bladeren. De Aloë Vera kan gehouden worden als kamerplant.

Verzorging

De plant heeft niet veel verzorging nodig. De plant kan het beste in de volle zon staan of in lichte schaduw. Hij staat graag met zijn voeten in korrelige goed gedraineerde aarde. De plant heeft weinig water nodig, omdat het water wordt opgeslagen in de bladeren. Geef de plant alleen water als de grond is uitgedroogd. Laat deze plant niet met de wortels in het water staan, omdat de wortels kunnen gaan rotten.

Geef de plant 1x maand een scheutje Pokon Cactus vetplant voeding. Behalve in de wintermaanden. Hierdoor kan de plant de voedingsstoffen beter tot zich nemen.

Stekken

U kunt de plant vermenigvuldigen door de uitlopers die vastzitten tegen het onderste gedeelde van de moederplant te plukken. De stekken laat u 2 dagen drogen. Daarna zet u de stekken in 2 delen compost en 1 deel schepzand op een vaste plek.

De Aloë Vera is een makkelijke plant, waar u lang plezier van hebt.

Aloë vera

  De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Midden-Oosten. Tegenwoordig is de plant wijdverspreid en kunt u de plant zelfs vinden in de Cara& lees verder

  Welke maat wilt u?
  potmaat 10,5 hoogte 40cm6.95
  potmaat 14 hoogte 45cm7.95
  6,95
  in winkelwagen