Blog


Shoppen op afspraak

Wo 03 Maart 2021
Vanaf woensdag ook weer welkom binnen: bel 071-4020542 voor (vrijblijvende) afspraak.
Natuurlijk zetten we elke dag de bloemetjes buiten (welkom zonder afspraak)!

Valentijn 2021

Do 11 Februari 2021
Onze BLOEMENWINKEL BUITEN is steeds tijdens de NORMALE OPENINGSTIJDEN gewoon open. Ook onze bezorgservice (kleine vergoeding en gratis vanaf €25,-) is doorlopend beschikbaar. Valentijnbestellingen bezorgen we op zaterdag (op zondag zijn wij gesloten).Voor het hele assortiment bloemen dus welkom in onze buitenwinkel.
 
Tijdens vorst overdag kunnen we de bloemetjes natuurlijk niet buiten zetten, maar ook dan zijn wij open om ze voor u van binnen uit vorstbestendig verpakt te leveren of te bezorgen, we zullen u dan dagelijks via deze pagina het actuele assortiment laten zien.
 
Makkelijk bestellen In onze webshop, www.tcflorajoy.nl , daar staan naast boeketten, ook al onze binnen- en buitenplanten (met foto, potmaat en hoogte), potterie, sfeerartikelen en meer. Deze webshop wordt dagelijks uitgebreid en geactualiseerd.
U kunt ook bestellen via telefoon 071 4020542, WhatsApp 06 11071402 of mailen: info@tcflorajoy.nl.
FloraJoy........to be continued!

Blauwvaren

Do 28 Januari 2021
De plant kan zich makkelijke aan passen aan verschillende omstandigheden, maar hij houdt niet van de volle zon. Zet de plant in de halfschaduw of afwisselend licht en wat meer schaduw is ook prima voor de blauwvaren.
De temperatuur van de plek van deze plant mag niet te laag zijn. Kamertemperatuur vindt de blauwvaren fijn. Zorg er ook voor dat in de nacht de temperatuur niet onder de 10 °C komt.
 
Geeft tijdens de groeiperiode in de zomer royaal water, maar zorg ervoor dat er geen laagje met water onderin de pot komt te staan. Het handigst is een pot met onderschotel, zodat het overige water kan wegvloeien. Geef de plant water op kamer temperatuur. Teveel water en te koud water kan leiden tot bruine verkleuring van het blad. In de winter heeft de plant minder water nodig. Het is ook goed om de plant zo nu en dan te besproeien met zacht water uit een nevelspuit. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, maar verdraagt ook drogere lucht.
Tussen maart en september kan er eens in de twee weken plantvoeding voor groene planten aan het gietwater worden toegevoegd.
 
De blauwvaren kan het best worden verpot in het voorjaar. Gebruik normale potgrond of potgrond voor orchideeën. Zet plant in een wat grotere pot zo heeft de plant genoeg ruimte om te kunnen groeien. Zorg dat de geschubde wortels niet met potgrond worden bedekt. 

Alocasia zebrina

Vr 22 Januari 2021

Omdat deze plant in tropische gebieden groeit is het belangrijk dat de potgrond vochtig is. Geeft de plant regelmatig water, maar zorg dat de wortels niet in water blijven staan. Het is beter om de plant regelmatig scheutjes te geven dan veel water in een keer. U kunt de plant ook regelmatig besproeien met water. Doe dit minimaal 1 keer per week. Geef lauw water in plaats van koud water aan deze plant.

De Alocasia heeft veel licht en warmte nodig. Zet de plant op een lichte warme plek, maar liever niet in de volle zon om te voorkomen dat de mooie bladeren verbranden. Omdat de plant naar het licht toegroeit is het aan te bevelen de plant regelmatig te draaien.

Deze plant heeft vanaf februari extra voeding nodig. Geef bijvoorbeeld Pokon kamerplanten voedingskegels. In de winter maanden heeft de plant geen extra voeding nodig. Pot de plant zo nu en dan over om de groei te stimuleren. De Alocasia laat de buitenste bladeren vallen. Hierdoor heeft de plant weer nieuwe energie om verder te groeien en nieuwe bladeren aan te maken.

Aloë vera 🌱

Za 09 Januari 2021

De plant heeft niet veel verzorging nodig. De plant kan het beste in de volle zon staan of in lichte schaduw. Hij staat graag met zijn voeten in korrelige goed gedraineerde aarde. De plant heeft weinig water nodig, omdat het water wordt opgeslagen in de bladeren. Geef de plant alleen water als de grond is uitgedroogd. Laat deze plant niet met de wortels in het water staan, omdat de wortels kunnen gaan rotten.

Geef de plant 1x maand een scheutje Pokon Cactus vetplant voeding. Behalve in de wintermaanden. Hierdoor kan de plant de voedingsstoffen beter tot zich nemen.