Perkplantenplanttijd! 🌱

Dit is de perfecte tijd om perkplanten te planten. De nachttemperatuur is nu hoog genoeg, overdag is het nog niet zo warm, zodat de perkplanten lekker kunnen wortelen en op die manier straks goed voorbereid de warmere tijd ingaan. Bovendien is er deze tijd een enorm assortiment, deze week lichten we de Boeren orchidee uit.

Boeren orchideee🌺🌱

Deze kleurrijke orchidee kan zowel binnen als buiten worden gehouden. De Boeren orchidee is een plant die u niet snel tegen zal komen en behoord tot de nachtschadefamilie. De orchidee is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 
De Boeren orchidee houdt van normale potgrond. Als u wat schepzand bij de potgrond doet kan het water goed afvloeien. De Boeren orchidee houdt niet van natte wortels. Wanneer de plant in een pot of bak staat is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Als u kiest voor een pot met een gat in de onderkant kan het water goed wegvloeien. Voorkom dat het water op de bloemen komt.
 
De kleurrijke Boeren orchidee bloeit uitbundig, wat de plant veel energie kost. Om de plant optimaal te laten bloeien geeft u één keer in de twee weken goede bemesting, dit is vooral belangrijk bij potten en schalen. De plant bloeit vanaf de tweede helft van maart tot ver in de zomer.
 
Knip wanneer de plant uitbundig heeft gebloeid en de bloemen uitgebloeid zijn de plant af tot 1/3 van haar hoogte. Na ongeveer drie weken zal de plant opnieuw bloeien. Dit terugsnoeien kan nog een keer worden gedaan, waardoor de plant kan bloeien tot in de herfst.

Dit zijn de 5 stappen voor de perfecte terugsnoei:

 
Stap 1:
Als de orchidee is geplant kan na de eerste bloeiperiode halverwege juli de eerste keer worden teruggesnoeid. Knip wanneer de plant is uitgebloeid de plant af tot 1/3 van haar hoogte. Het onderste blad blijft alleen over.
Stap 2:
Snoei ook de zijtakjes mee. Hierdoor zal de plant nieuwe scheuten maken.
Stap 3:
Als de orchidee in een pot staat, kunt u nu de plant verpotten naar een nieuwe pot.
Stap 4:
Geef de plant water met plantenvoeding. Geef ruim water aan de plant.
Stap 5:
Na ongeveer 3 weken kunt u genieten van de prachtige nieuwe bloemen.