Viooltje 🌱

Het Viooltje is een geslacht uit de Viooltjesfamilie. Er zijn ongeveer 400 soorten. De meeste soorten komen voor op vochtige schaduwrijke plaatsen. De wetenschappelijke naam van het Viooltje is Viola. Sommige viooltjes kunt u eten of gebruiken als decoratie, zoals de Viola odorata.
Het viooltje is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en variaties. De plant kan zowel in plantenbakken als in de tuin worden gehouden. Viooltjes kunnen ook in de huiskamer worden gehouden. Combineer de viooltjes bijvoorbeeld met andere voorjaarsbloemen of zet ze in de voortuin voor je deur in een kist voor een warm welkom.

Potten en onderhoud

Groene vingers heb je niet nodig om te kunnen genieten van het Viooltje. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Dit plantje kunt u al vroeg in het voorjaar in de tuin zetten ook als er nog lichte vorst is. Zet de plant in half schaduw.
 
Zet het viooltje in een plantenbak in potgrond en zorg ervoor dat het water makkelijk uit de plantenbak kan. Geef alleen water als het al een lange tijd droog is. Voeg eventueel plantenvoeding toe aan het gietwater.
Verwijder de oude bloemen, zodat er weer nieuwe bloemen aan kunnen groeien. Dan stopt de plant geen energie in zaadvorming en kunt u lang genieten van deze kleurrijke bloemen.

groot bloemige violen

Plant van de week nu extra scherp geprijsd