Blauwvaren

Zinkvaren

Deze week uitgelicht een zeer sterke varen, een makkelijk te verzorgen binnenplant. De blauwvaren behoort tot een soort met 10 verschillende varensoorten (Phlebodiums). De bekendste is de Blauwvaren en wordt ook wel zinkvaren genoemd, vanwege haar grijsblauw gekleurde bladeren.
De plant kan zich makkelijke aan passen aan verschillende omstandigheden, maar hij houdt niet van de volle zon. Zet de plant in de halfschaduw of afwisselend licht en wat meer schaduw is ook prima voor de blauwvaren.
De temperatuur van de plek van deze plant mag niet te laag zijn. Kamertemperatuur vindt de blauwvaren fijn. Zorg er ook voor dat in de nacht de temperatuur niet onder de 10 °C komt.
 
Geeft tijdens de groeiperiode in de zomer royaal water, maar zorg ervoor dat er geen laagje met water onderin de pot komt te staan. Het handigst is een pot met onderschotel, zodat het overige water kan wegvloeien. Geef de plant water op kamer temperatuur. Teveel water en te koud water kan leiden tot bruine verkleuring van het blad. In de winter heeft de plant minder water nodig. Het is ook goed om de plant zo nu en dan te besproeien met zacht water uit een nevelspuit. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, maar verdraagt ook drogere lucht.
Tussen maart en september kan er eens in de twee weken plantvoeding voor groene planten aan het gietwater worden toegevoegd.
 
De blauwvaren kan het best worden verpot in het voorjaar. Gebruik normale potgrond of potgrond voor orchideeën. Zet plant in een wat grotere pot zo heeft de plant genoeg ruimte om te kunnen groeien. Zorg dat de geschubde wortels niet met potgrond worden bedekt. 

Blauwvaren

De Phlebodium, ook wel de zinkvaren of blauwvaren genoemd behoort tot de varensoorten. Van oorsprong komt de plant uit Zuid-Amerika, hier groeit hij in de lees verder

Welke maat wilt u?
potmaat 14cm hoogte 40cm4.95
Potmaat 17cm hoogte 50cm7.95
potmaat 21cm hoogte 65cm9.95
Potmaat 27cm hoogte 80cm14.95
4,95
in winkelwagen